Friday, 12 April 2013

Skandal Seks Mustafa Ali Setiausaha Agung PAS

Apa nak jadi dengan PAS?Apakah ini perjuangan Islam yang dilaung-laungkan PAS?
Ringkasan Kes.
Pada 11/4/2013 jam lebih kurang 0745 hrs semasa pengadu bersama-sama KPL/S 14656 sedang menjalankan Tugas Rondaan MPV Kawasan pentadbiran Balai Polis Kg.Raja Besut Terengganu telah terima arahan daripada Bilik Gerakan IPD Besut untuk menjalankan pemeriksaan di Kampung Alor Lintang 22200 Kg.Raja Terengganu kerana terdapat maklumat orang awam menjumpai sampul surat yang mengandungi cakera padat berunsur lucah. Hasil pemeriksaan di hadapan pintu pagar di kawasan Perumahan Lorong Sekolah dan Lorong Hidayat Kg.Alor Lintang 22200 Kg.Raja Terengganu telah menjumpai (16) sampul surat berwarna putih dan setiap sampul mengandungi (1) keping cakera padat video gambar lucah. Kemudiannya barang kes di bawa balik ke IPD Besut Terengganu bagi tindakan lanjut.

Siasatan: 
1) MO: Suspek ahli PKR Kuala Terengganu telah mengedarkan cd video tersebut ke kawasan perumahan Kg. Alor Lintang, Kg Raja, Besut, Trg.
(2) Hasil pemeriksaan Video tersebut adalah melibatkan seorang Ahli Parti Politik Setiausaha Agung Pas, Dato' Mustaffa Ali.
(3) Video memaparkan seorang Perempuan disyaki bukan warganegara bersama (melakukan hubungan seks) dengan Dato' Mustaffa Ali. Durasi video tersebut hampir lebih kurang 11 minit 25 saat.
(4) Sebanyak (16) sampul putih, di dalam tiap-tiap sampul tersebut mempunyai (1) keping. Jumlah keseluruhan cd video adalah (16) keping.

Sila klik di sini untuk pengesahan SKANDAL SEX MUSTAFA ALIDari manakah duit yang dibayar kepada perempuan tadi? Apakah dari sumbangan rakyat?Tambahan maklumat KRISIS PEREBUTAN CALON PRU13 TERENGGANU
MARANG24 Mac - Dalam reaksi pertamanya, Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang (foto) dilihat menyindir PKR berhubung hasrat parti itu mahukan lebih banyak kerusi Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) untuk ditandingi tetapi menegaskan, Pakatan Rakyat (PR) perlu meletakkan calon yang benar-benar “berpengaruh dan layak” untuk membawa kemenangan dalam Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13). “Kita kena kaji dari segi politik, nak menang dengan rakyat, dan dengan jentera parti. “Oleh sebab itu, kita hendak meletakkan calon, kita akan melihat jentera parti, cawangan-cawangan parti dan kita kena lihat pengaruh calon mendaftar di kawasan itu,” kata beliau ketika ditemui di rumahnya di Kampung Rusila di sini, hari ini. Abdul Hadi mengulas mengenai hasrat PKR Terengganu baru-baru ini, bahawa ia mahu bertanding di 11 bahagian Dewan Undangan Negeri dan tiga kerusi Parlimen pada PRU-13, yang disebut-sebut akan diadakan dalam waktu terdekat. Pengerusi PKR Terengganu, Azan Ismail mengumumkan hasrat untuk bertanding di 11 kerusi Dewan Undangan Negeri dan tiga kerusi Parlimen dalam PRU-13 dan hal tersebut dikatakan telah disepakati PKR peringkat negeri. Mengulas lanjut, bekas Menteri Besar Terengganu ini berkata, dalam menghadapi pilihan raya, parti mesti meletakkan calon yang ada pengaruh, bukan setakat menurunkan calon-calon yang dikategorikan sebagai mereka dari ‘Somalia’. “Mesti hendak calon yang ada berpengaruh, kita tidak boleh ambil calon dari Somalia untuk bertanding di sini, tak boleh. “Kita ambil ambil calon tempatan yang ada pengaruhnya, yang partinya ada jenteranya, bagi yang tidak ada jenteranya tidak boleh berjalan,” kata beliau. Pada PRU-12, PKR meletakkan beberapa calon dari luar Terengganu. PAS dan PKR adalah merupakan parti komponen PR.

Keratan akhbar yang memaparkan tentang krisis kerusi DUN Terengganu

Krisis PKR di Terengganu perlu ditangani dengan betul oleh Anwar Ibrahim
jika tidak sudah pasti Azan Ismail dan parti itu akan mendapat malu nanti
Abdul Hadi yang juga Ahli Parlimen Marang turut menegaskan bahawa soal meletakkan calon bertanding pada PRU13, yang disebut-sebut akan diadakan Jun ini, akan berdasarkan kepada keperluan kawasan masing-masing. Dalam pada itu, ketika ditanya sama ada PAS sudah menentukan calon-calon yang akan bertanding kali ini, Abdul Hadi berkata, PAS ada menerima beberapa nama bakal calon dari beberapa tempat, dari seluruh negara dan akan memutuskan calon terbaik, yang dapat memberi kemenangan, sekali gus memikul amanah. Sehingga kini menurutnya, kerusi PAS adalah terbanyak ditentukan dalam Pakatan Rakyat. “Dalam pilihan raya 2008 pun PAS tumpu negeri. PAS dapat 82 kerusi, Keadilan 40 kerusi menang, DAP 70 kerusi dan PAS memimpin tiga buah negeri iaitu Kedah, Kelantan dan Perak, DAP memimpin Pulau Pinang dan Keadilan memimpin Selangor,” katanya. Beliau kemudiannya menegaskan, apa yang paling penting dalam Pakatan Rakyat adalah dapat melaksanakan mesej diperjuangkan dan tidak menjadi masalah bagi PAS jika ada calon PKR Terengganu bertanding di negeri itu sekiranya calon itu didapati layak.
[Krisis yang melanda Pakatan Rakyat di Terengganu ini perlulah ditangani dengan sebaik mungkin oleh pucuk pimpinan tertinggi parti. Jika tidak ia akan menyebabkan perpecahan atrau undi protes berlaku pada Pilihanraya Umum ke-13 akan datang. Parti Keadilan Rakyat (PKR) perlu bersedia untuk memberi ruang yang sebaiknya kepada PAS untuk berbincang. Keputusan terburu-buru mahu menentukan sendiri calon DUN dan Parlimen di negeri itu jelas bercanggah dengan kesepakatan yang telah dipersetujui selama ini. Tidak perlu terburu-buru dalam membuat keputusan jika kita tidak yakin dengan keupayaan diri sendiri. Ada kalanya kita perlu sedar dengan kelemahan yang ada pada diri kita. Tidak perlu mendabik dada kononnya kita hebat jika kita sendiri tahu dalam parti pun ada perbalahan dan kepincangan yang berlaku sebenarnya. Justeru, buatlah keputusan yang tepat demi rakyat yang kini mahukan perubahan].


Sumber Artikel: http://pahangdaily.blogspot.com/2012/03/panas-soal-calon-pru-13-hjhadi-mahu.html#ixzz2QEW4AH540 comments:

Post a Comment